Омлет Торнадо

Омлет Торнадо
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
7 мин.
Порции
1
"Сервирайте омлета Торнадо с гарнитура по желание или върху купичка сварен ориз. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • слънчогледово олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в купа яйцата със солта. Ако желаете, може да сложите една супена лъжица млякото.

Загрейте добре растителното масло в тиган с незалепващо покритие.

Изсипете разбитите яйцата в сгорещения тиган. Изчакайте малко на омлетът да стегне по краищата.

Поставете две клечки за китайска храна в противоположните краища на омлета и ги натиснете към центъра.

Съберете клечките в центъра на тигана успоредно една на друга. Разстоянието между тях трябва да бъде около един пръст.

Като ги държите успоредни, започнете бавно да ги въртите в кръг, за да оформите спирала.

След като се оформи на спирала, гответе омлета още малко, докато остане леко течен в центъра.

Сервирайте омлета Торнадо с гарнитура по желание или върху купичка сварен ориз. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: