Печени чушки с моркови и чесън

04/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо212
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват и режат по диагонал на 2 или 4 парчета. Морковите се обелват или изстъргват и се режат на пръчици, дълги горе-долу колкото чушките.

Чесънът се измива и скилидките се оставят цели, небелени. Смачкват се с широката страна на нож или с длан.

Всичко се обърква със зехтин, сол и розмарин и се пече на 1 пласт в загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути или до загар.

Готовите печени зеленчуци се оставят да изстинат, но може и не напълно.

Слагат се в купа и се поливат с дресинг от мед, балсамов оцет, сол и още зехтин.

Ако кожичката на чушката е твърде дебела, е добре да се обели.

Печените чушки с моркови и чесън се поднасят самостоятелно като здравословно предястие или за гарнитура на риби и меса.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар