Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени чушки»Печени чушки с моркови и чесън

Печени чушки с моркови и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печени чушки с моркови и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако се чудите с какво предястие да изненадате гостите си, тази рецепта за печени чушки с моркови и чесън е перфектната идея"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • моркови - 4 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • розмарин - 1 с.л. сушен
  • зехтин - около 4 с.л.+ за поръсване
  • балсамов оцет - 3 с.л. бял
  • мед - 1 с.л. течен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват и режат по диагонал на 2 или 4 парчета. Морковите се обелват или изстъргват и се режат на пръчици, дълги горе-долу колкото чушките.

Чесънът се измива и скилидките се оставят цели, небелени. Смачкват се с широката страна на нож или с длан.

Всичко се обърква със зехтин, сол и розмарин и се пече на 1 пласт в загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути или до загар.

Готовите печени зеленчуци се оставят да изстинат, но може и не напълно.

Слагат се в купа и се поливат с дресинг от мед, балсамов оцет, сол и още зехтин.

Ако кожичката на чушката е твърде дебела, е добре да се обели.

Печените чушки с моркови и чесън се поднасят самостоятелно като здравословно предястие или за гарнитура на риби и меса.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: