Начин на приготвяне
Чушките се почистват от семена, моркови се обелват и нарязват на полумесеци, а по-малките - на кръгчета. Нарязват се чушките на ленти, смесваме с морковите и кервиза. В тенджера се загряват вода, оцет, сол, захар, дафинов лист, зърна черен пипер.
Когато заври, сипваме на части нарязаните зеленчуци и оставяме да се варят 4-5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица и така, докато свършат. Дръпва се тенджерата от котлона да се охлади леко маринатата.
Поръсваме ги с нарязан копър и обелени и нарязани скилидки чесън, разбъркваме да се смесят зеленчуците. На дъното на буркани с винт се поставя 1 стрит на прах аспирин и добавяме 2 с.л. от горещата марината.
Леко се разклаща, да се затопли буркана и пълним с зеленчуците. С черпак се заливат с марината до ръбчето и затваряме с капачка.
Излизат общо 4 буркана с винт. Завиват се с топло одеяло или губерче, да са на топло до сутринта и съхраняваме на хладно.
Коментари