Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и без да се белят, се нарязват по дължина на филийки дебели около 3-4 мм. Изкисват се във осолена вода за 30 минути, за да падне от тях горчивият сок.
Когато водата е потъмняла, резените се изваждат, измиват и подсушават.
Подреждат се в леко намазнена или покрита с хартия за печене тавичка.
Поръсват се със зехтин и сол и се изпичат на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Оставят се да изстинат.
В купа се намачкват с вилица сирената.
Чесънът се счуква в хаванче заедно с копъра и лютият пипер.
Към сирената се слагат чесновата паста, зехтинът и лимоновият сок и всичко се разбърква добре.
Върху изстиналите резени патладжан се слага в по-широката част лъжица от плънката и се завиват на патладжанени рулца.
Готовите патладжанени рулца със сирене се подреждат в плато, поръсват с пресен скълцан магданоз и се поднасят.
Перфектното мезенце!
Коментари