Крилца по нашенски

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Крилца по нашенски
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
04/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Който ви каже, че печените крилца не могат да отлетя, очевидно не е опитвал тези - изчезват от чинията за минути"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • универсална подправка - 1 с.л. (вълшебен вкус)
  • соев сос - 1 к.ч. тъмен
  • мед - 1 с.л.
  • бял пипер - щипка на прах
  • сол - щипка
  • чесън на прах - щипка (по желание)
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте крилцата и разделете на горно бутче и крилце, ако са големи.

В купа смесете меда, соевия сос, подправката за пиле, белия пипер и чесъна (по желание).

Разбъркайте добре и прибавете крилцата, с ръка хубаво ги омесете и полейте с олиото.

Покрийте с фолио и оставете да се мариноват за няколко часа.

Отново разбъркайте и изпечете на загрята скара или барбекю.

Естественно на жар вкусът е коренно различен, просто уникален.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: