Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода. Измиват се със студена вода, за да не се слепват.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се и нарязаният колбас, за да се запържи леко.
След няколко минути се добавят доматения сок, сиренето, топеното сирене, краставичките, гъбите и подправките.
Всичко се разбърква и се оставя около 10-15 минути на слаб огън.
Когато сместа е готова, се прибавят спагетите, разбъркват се и се оставят на котлона за 10 мин. Всичко се изсипва в тавичка и се поръсва с настъргания кашкавал.
Спагетите на фурна се пекат на предварително загрята фурна на 180°C с вентилатор до златисто.
Може спагетите по нашенски да се поднесат с чеснов сос или кетчуп.