Начин на приготвяне
Настържете лука и нарежете магданоза на ситно. Натопете хляба в прясното мляко.
Смесете каймата с настъргания лук, магданоза, яйцето, отцедения хляб и подправките. Омесете хубаво и оставете за няколко часа да престои в хладилника.
След това разделете каймата на около 7 еднакви топки. Нарежете топеното сирене и краставичките на тънки ивички.
Вземете една от топките разстелете я върху дланта си и поставете по средата лентички краставички и топено сирене.
Завийте и оформете хубаво на рулце. Направете и останалите руладини.
Загрейте олио в тиган на котлона и изпържете от всички страни руладините до приятен кафяв загар.
Извадете руладините от кайма ги и отцедете върху кухненска хартия. Сервирайте със салата по желание.
Рецептата руладини от кайма с топено сирене и кисели краставички за е адаптирана от merudia.bg