Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пица от кайма с маслини, кисели краставички и гъби

Пица от кайма с маслини, кисели краставички и гъби

Пица от кайма с маслини, кисели краставички и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Една пица, която никога няма да има шанса да изстине, защото ще бъде изядена преди това"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кайма - 500 г
  • яйце - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • кимион
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • За плънката
  • доматено пюре - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • гъби - 100 г буркан
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа смесваме добре каймата с яйцето, лука, който сме настъргали предварително, и подправките.

Оставяме сместа за известно време да престой в хладилника.

В подходяща тава, предварително намазнена, оформяме сместа като блат.

Доматеното пюре намазваме върху блата.

Нарязваме доматите и киселите краставички на кръгчета, а гъбите вадим от марината и отцеждаме.

Отгоре започваме да поставяме продуктите и да подреждаме пицата.

Включваме фурната на 250 градуса и поставяме пицата за около 20- 25 минути.

Вадим я от фурната малко преди да е готова и настъргваме върху нея кашкавала, като отново я поставяме, докато кашкавалът се разтопи.

Поднасяме още топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: