Печено агнешко в тава

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1495140615295
05/08/2019
"Агнешко за душата се приготвя с много мерак, с много любов и задължително в голяма тава, за да има за всички "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 191
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 2 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • чесън - 10 главички млечен
  • ориз - 1 ч.ч (по желание)
  • джоджен - 1 връзка пресен или сух
  • червен пипер - 1 с.л (голяма)
  • бял пипер - щипка на прах
  • черен пипер - щипка
  • олио - 1 к.ч
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото нарежете на големи порции и хубаво го натрийте с червен пипер, олио, белия, черния пипер и сол.

Поръсете със нарязан джоджен (ако нямате в момента, ползвайте сух), оставете така за около половин час да се овкуси.

Нарежете лука и изсипете в дълбока тава, поръсете малко сол, червен пипер, олио и хубаво разбъркайте.

Отгоре поставете порциите агнешко и главичките чесън, сипете вода (до месото, да не се облива).

Покрийте с фолио и печете в умерена фурна около час и половина.

По желание може да извадите и да прибавите ориз към агнешкото на фурна, който ще се овкуси идеално от бульона.

Печеното агнешко се готви без фолио до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар