Начин на приготвяне
След като сме измили добре месото си го нарязваме на по -едри парчета. Поставяме в тенджера с вода, където пускаме дафиновия лист, зърна черен пипер и малко сол.
Поставяме на котлона и оставяме да заври. От време на време препенваме и оставяме да се вари го готовност. В тиган поставяме нарязания на ситно лук и чесъна, заедно с олиото.
Разбъркваме и към тях добавяме булгура заедно с ориза, предварително измити и отцедени.
Разбъркваме и прибавяме червения пипер като заливаме с 4 ч.ч. от бульона, в който сме варили месото. Прибавяме и подправките. Всичко това разбъркваме и сипваме в тава.
Върху булгура подреждаме сварените парчета месо.
Агнешкото месо поръсваме с червен пипер, заливаме още с 3 ч.ч. топла вода.
Поставяме агнешкото с ориз във фурната и печем за около 40 минути.