Начин на приготвяне
Затопляме фурната на 200 градуса. В керамична тава с приблизителни размери 25х20 см слагаме кравето масло.
Загряваме във фурната за 5 минути, като внимаваме да не загори.
Сипваме захарта и разбъркваме, за да се навлажни. Отгоре подреждаме прасковите.
За тестото разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото и прясното мляко.
Накрая сипваме сухите съставки - пресятото с бакпулвера брашно, солта и лимоновата кора.
Разбиваме до гладкост и разпределяме сместа върху прасковите.
Печем сладкиша с праскови на 180 градуса без вентилатор около 40 минути.
Охлаждаме карамеления сладкиш с праскови за час и обръщаме в подходяща чиния.