Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Карамелен сладкиш с праскови

Карамелен сладкиш с праскови

Карамелен сладкиш с праскови
Снимка: Илиана Балканска
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Сигурни ли сте, че Ева е изкушила Адам с ябълка, а не с парче Карамелен сладкиш с праскови"

Необходими Продукти

  • краве масло - 50 г
  • кафява захар - 100 г
  • праскови - 3 средно големи, нарязани на филийки
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 60 мл
  • прясно мляко - 30 мл
  • брашно - 180 г
  • бакпулвер - 5 г
  • лимонова кора - 1 с.л.
  • сол - една щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме фурната на 200 градуса. В керамична тава с приблизителни размери 25х20 см слагаме кравето масло.

Загряваме във фурната за 5 минути, като внимаваме да не загори.

Сипваме захарта и разбъркваме, за да се навлажни. Отгоре подреждаме прасковите.

За тестото разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Добавяме олиото и прясното мляко.

Накрая сипваме сухите съставки - пресятото с бакпулвера брашно, солта и лимоновата кора.

Разбиваме до гладкост и разпределяме сместа върху прасковите.

Печем сладкиша с праскови на 180 градуса без вентилатор около 40 минути.

Охлаждаме карамеления сладкиш с праскови за час и обръщаме в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: