Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени праскови с кокосова коричка и карамелен топинг

Печени праскови с кокосова коричка и карамелен топинг

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Печени праскови с кокосова коричка и карамелен топинг
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изключителен десерт, с който ще впечатлите всички без изключение"

Необходими Продукти

  • праскови - 4 бр.
  • сметана - 2 - 3 с.л. сладкарска
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • кокосови стърготини - 100 - 120 г
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете прасковите на две части. Внимателно извадете костилката и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

В тенджерката сипете сметаната и захарта и ги затоплете, за да се разтвори. Свалете от котлона и добавете ванилията и кокосовите стърготини.

Разбъркайте добре и напълнете прасковите. Сложете прасковите във фурна, загрята на 180 градуса. Печете около 35 минути или докато се зачерви топингът.

Оставете леко да се охладят и ги сервирайте полети с карамеления топинг и топка ванилов сладолед.

Печените праскови с кокосова коричка и карамелен топинг са страхотен десерт.

Адаптирано от Вкуснотека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: