Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Рулца»Патладжанени рула със спагети и сос Маринара

Патладжанени рула със спагети и сос Маринара

Патладжанени рула със спагети и сос Маринара
Снимка: Илиана Балканска
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Точно си мислите, че няма вече какво да ви изненада и някой ви поднесе порция от това произведение на кулинарното изкуство"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 голям
  • спагети - 150 г
  • моцарела - 125 г
  • сирене - 60 грама
  • олио - 50 мл за намазване на патладжаните
  • сол
  • За сос Маринара
  • домати - 400 г обелени и нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 30 мл
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 20 мл за намазване на тавата
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжана на 10-12 дълги ленти. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят за 30 минути. Измиваме ги и ги подсушаваме. Подправяме ги със сол и пипер и ги намазваме с олио. Изпичаме патладжанените ленти на грил тиган.

Сваряваме спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката.

За соса пасираме доматите с чесъна. В тиган запържваме лука в зехтина за 4-5 минути. Добавяме пасираните домати и захарта и варим на умерен огън около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер, босилек и риган.

1/3 от соса разпределяме на дъното на тавичка, намазана със зехтин, а към останалите 2/3 добавяме сварените спагети. Разбъркваме и връщаме на котлона за още 2-3 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Върху всяка лента патладжан слагаме от спагетите, парче сирене и моцарела и завиваме на стегнато руло. Така оформените рулца от патладжан подреждаме в тавичката.

Поръсваме патладжанените рула със спагети и сос Маринара с настърган кашкавал и запичаме за 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: