Начин на приготвяне
Нарязваме патладжана на 10-12 дълги ленти. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят за 30 минути. Измиваме ги и ги подсушаваме. Подправяме ги със сол и пипер и ги намазваме с олио. Изпичаме патладжанените ленти на грил тиган.
Сваряваме спагетите в подсолена вода според указанията на опаковката.
За соса пасираме доматите с чесъна. В тиган запържваме лука в зехтина за 4-5 минути. Добавяме пасираните домати и захарта и варим на умерен огън около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Подправяме със сол, черен пипер, босилек и риган.
1/3 от соса разпределяме на дъното на тавичка, намазана със зехтин, а към останалите 2/3 добавяме сварените спагети. Разбъркваме и връщаме на котлона за още 2-3 минути.
Загряваме фурната на 200 градуса.
Върху всяка лента патладжан слагаме от спагетите, парче сирене и моцарела и завиваме на стегнато руло. Така оформените рулца от патладжан подреждаме в тавичката.
Поръсваме патладжанените рула със спагети и сос Маринара с настърган кашкавал и запичаме за 15 минути.