Черноморски Кефал на грил тиган

05/08/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният Кефал се изчиства добре първо от люспите, а след това и отвътре. Измива се добре. Осолява се хубаво с морска сол. Не се бойте, че ще го пресолите. Кефалът ще поеме само толкова сол, колкото е нужно.

Наръсете го и със смлян черен пипер и девесил, както отвън, така и отвътре. Нека рибата поседи 15-30 минути с тази суха марината.

Загрейте грил тигана на максимум. Намажете го хубаво със зехтин. Сложете Кефала да се пече. Полейте малко зехтин и отгоре.

Когато рибата започне сама да се отделя от тигана /след около 10 -15 мин/, тогава я обърнете и изпечете и от другата страна.

Свалете печения Кефал от огъня и го поръсете обилно с лимон.

Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.

Приятен апетит с морски привкус!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар