Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Специална сьомга в бутертесто

Специална сьомга в бутертесто

Veselin SlavovVeselin Slavov
Новак
32514
Специална сьомга в бутертесто
Снимка: Veselin Slavov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тази сьомга в бутертесто е подходяща за най-специалните ви дни, когато менюто е изцяло празнично"

Необходими Продукти

  • сьомга - 500 г (спрямо размера на тавата)
  • песто - 1 бурканче
  • крема сирене
  • спанак - 200 г
  • бутертесто - 2 пакета
  • краве масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, оставяме пестото да се отцеди от мазнината върху сито, без да изхвърляме мазнината, ще ни е нужна после.

След това запържваме спанака в маслото, докато омекне. Оставяме настрана да се охлади.

Осоляваме със сол и черен пипер сьомгата.

Бутертестото го разточваме леко с точилка, за да не бухне много при печене.

Слагаме първи пласт песто, отгоре поставяме сьомгата, намазваме с крема сиренето и отгоре слагаме спанака.

Слагаме 2-рия лист тесто и аз лично оформих като риба (това е ваш избор).

Накрая намазвам с един жълтък.

Пека рибата в тесто във фурната на долен и горен реотан без вентилатор до кафеникава коричка.

След като е готова специалната печена риба, изваждам и намазвам с мазнината, останала от пестото.

Поднесете тази сьомгата в бутертесто на трапезата за Цветница или по друг слънчев повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Приятел , песто и спанак,,,, махни поне спанака, става излишно
16.08.2021 16:12