Начин на приготвяне
Първо, оставяме пестото да се отцеди от мазнината върху сито, без да изхвърляме мазнината, ще ни е нужна после.
След това запържваме спанака в маслото, докато омекне. Оставяме настрана да се охлади.
Осоляваме със сол и черен пипер сьомгата.
Бутертестото го разточваме леко с точилка, за да не бухне много при печене.
Слагаме първи пласт песто, отгоре поставяме сьомгата, намазваме с крема сиренето и отгоре слагаме спанака.
Слагаме 2-рия лист тесто и аз лично оформих като риба (това е ваш избор).
Накрая намазвам с един жълтък.
Пека рибата в тесто във фурната на долен и горен реотан без вентилатор до кафеникава коричка.
След като е готова специалната печена риба, изваждам и намазвам с мазнината, останала от пестото.
Поднесете тази сьомгата в бутертесто на трапезата за Цветница или по друг слънчев повод.
Коментари