Начин на приготвяне
Смесете яйцата, сиренето и захарта. Разбийте с миксер около 5 мин. В друга купа смесете брашното, орехите и бакпулвера. Прибавяйте ги по малко към яйчената смес, като бъркате с шпатула.
Разтопете маслото и го оставете за кратко да изстине, добавете го на тънка струйка към сместа, бъркайте енергично. Поръсете плода (ягоди, малини или къпини) с брашното и го прибавете към сместа.
Бъркайте леко да не се намачкат. Изсипете сместа в тава с диаметър 24 см, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути.
За глазурата:
В съд смесете всички продукти и варете докато се сгъсти и добие карамелен цвят. При мен глазурата стана за около 15 мин.
Свалете от котлона, оставете за 10 мин. да изстине и залейте плодовия сладкиш. Може да украсите с някоя ягодка или малинка. Оставете да изстине.
Идва най-голямото удоволствие - да се насладите на този вкусен сладкиш!
Плодовият сладкиш с медена глазура е чуден.