Най-апетитните XXL банички

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
06/08/2019
"Размерът винаги има значение, защото все пак никой не иска да яде малка баничка, нали "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 952
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 120 мл
  • мая - 1 кубче
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 1200 - 1300 г
  • краве масло - 125 г за намазване на корите
  • краве сирене - 250 г
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от изброените продукти и оставете да втаса.

Разделете тестото на топки, които са по 300 г. Моето тесто се получи около 2200 г.

Всяка топка разточвате на тънка кора, която може да е правоъгълна или обла, без значение формата.

Намазвате обилно с масло и поръсвате обилно със сирене. Навивате на рехаво руло и усуквате леко в две различни посоки.

Готовите рулца банички подредете в тавата от печката на разстояние върху хартия за печене, намазана с масло или олио.

Оставете да удвоят обема си след което намажете с разбит жълтък, поръсете със семена по избор и печете в загрята фурна на 170 градуса.

След изваждане намажете XXL баничките с масло.

Любима закуска - пухкави банички, ухаещи на масло и сирене!

Добър апетит!

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар