Кекс със замразени малини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
183
1k
487
531
2
06/08/2019
"И ако няма пресни малини, страхотен кекс може да направите и със замразени, вижте как "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 037
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без малините трябва да са със стайна температура.

Малините можем да сложим директно от фризера или да извадим непосредствено преди влагането им в сладкиша.

Разбиваме маслото със захарта с помощта на миксер. Добавяме яйцата едно по едно.

Пресяваме брашното със бакпулвера. Редуваме прясното мляко и брашното и постепенно ги прибавяме към сместа. Бъркаме с помощта на силиконова шпатула или дървена лъжица до получаване на еднородна смес.

Накрая добавяме ванилията и една част от малините. Разбъркваме за кратко.

Застиламе правоъгълна кексова форма с хартия за печене. Изсипваме във формата половината смес. Отгоре нареждаме половината от останалата смес. Добавяме и другата част от сместа, като най-отгоре подреждаме и останалите малини.

Печем малиновия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса за около 50 мин. След около 30 мин от печенето, може да проверим кекса и ако е твърде покафенял отгоре, може да намалим фурната с 10 -20 градуса или да го покрием с фолио, за да се изпече равномерно.

Тъй като при печене малините пускат вода, внимаваме сместа да не остане твърде водниста и кексът с малини да не се изпече добре.

След като извадим кекса със замразени малини и той изстине напълно, разрязваме и поднасяме поръсен с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар