Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс със замразени малини

Кекс със замразени малини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Кекс със замразени малини6 / 6
06/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"И ако няма пресни малини, страхотен кекс може да направите и със замразени, вижте как"

Необходими Продукти

  • краве масло - 1 малко пакетче (125 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 125 мл
  • ванилия
  • малини - 1 купичка (количеството е според вашето желание)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти без малините трябва да са със стайна температура.

Малините можем да сложим директно от фризера или да извадим непосредствено преди влагането им в сладкиша.

Разбиваме маслото със захарта с помощта на миксер. Добавяме яйцата едно по едно.

Пресяваме брашното със бакпулвера. Редуваме прясното мляко и брашното и постепенно ги прибавяме към сместа. Бъркаме с помощта на силиконова шпатула или дървена лъжица до получаване на еднородна смес.

Накрая добавяме ванилията и една част от малините. Разбъркваме за кратко.

Застиламе правоъгълна кексова форма с хартия за печене. Изсипваме във формата половината смес. Отгоре нареждаме половината от останалата смес. Добавяме и другата част от сместа, като най-отгоре подреждаме и останалите малини.

Печем малиновия сладкиш в предварително загрята на 180 градуса за около 50 мин. След около 30 мин от печенето, може да проверим кекса и ако е твърде покафенял отгоре, може да намалим фурната с 10 -20 градуса или да го покрием с фолио, за да се изпече равномерно.

Тъй като при печене малините пускат вода, внимаваме сместа да не остане твърде водниста и кексът с малини да не се изпече добре.

След като извадим кекса със замразени малини и той изстине напълно, разрязваме и поднасяме поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: