Сьомгова пъстърва с песто

Kostadin StefanoffKostadin StefanoffНовак9104
08/08/2019
"Знаете ли защо никой, никога не говори за това колко е вкусна тази пъстърва - защото всички са заети да хапват и не е културно да се говори с пълна уста "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата/филетата и я измийте със студена вода. Посолете я и я поръсете със захар. Това ще стегне леко месото ѝ. Oставете я настрани за 15 мин. След което я изплакнете.

В блендер сложете всички продукти за пестото, без зехтина. Направете ги на пастет, с консистенция по ваш вкус. Всички продукти можете да нарежете на много ситно, ако нямате блендер. След като са наситнени всички продукти им добавете зехтин, колкото да е сравнително течно пестото.

На хартия за печене нарежете чери доматите на половинки и ги наредете със месестата част нагоре.

Сложете филе върху тях, покрийте със пестото и наложете с резени лимон. Завийте изцяло и запечатайте краищата на хартията. Препоръчвам да направите двете филета отделно. така ще се сготвят по-добре.

Ако правите рибата цяла, я напълнете със пестото вътре и леко с нож цепнете кожата през около 2 см, но не надълбоко, за да не се разпадне. Останалото е същото.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, отгоре и отдолу, около 2 5мин-30 мин, след това разрежете хартията и печете още 10-тина мин.

Насладете ѝ се с хубаво бяло вино.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар