Начин на приготвяне
В тенджера на котлона слагаме олиото да загрее. Сипваме гриса и запържваме до златист цвят.
Бъркаме с бъркалка за яйца, за да не стане на топчета. Сипваме внимателно гореща вода, като не спираме с бъркането.
Слагаме 1-2 ч л. канела. След това прибавяме сока от портокалите и лимона. Варим до сгъстяване.
Подслаждаме със захар на вкус. Махаме от котлона и добавяме нарязаният на дребно ананас и накълцаните орехи.
Сипваме готовата смес в кексова форма.
Нареждаме парченца мандарини и с помощта на вилица ги притискаме навътре. Завиваме с дебела кърпа и оставяме да се охлади и стегне за около 6 - 7 часа.
Обръщаме в поднос. Поръсваме с пудра захар и канела и украсяваме с парченца мандарини.
Получи се чудесна, вкусничка и сладка грис халва.