Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Студена паста с патладжан, сирене фета и маслини

Студена паста с патладжан, сирене фета и маслини

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Студена паста с патладжан, сирене фета и маслини
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Вдигнат ли се градусите навън, значи е време за студена паста със средиземноморски вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • паста - 180 г пене, фусили, фарфали
  • патладжани - 1 бр. малък
  • фета - 150 г
  • маслини - шепа
  • босилек - пресен
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода сварете пастата според указанието на опаковката. Прецедете я през гевгир. Сложете в купа и полейте с 2-3 с.л. зехтин. Объркайте добре и оставете настрана да се охлади.

Нарежете на кубчета патладжана. Посолете и оставете за 20 мин. докато се отцеди горчивата вода.

Подсушете кубчетата с кухненска салфетка. Изпържете патладжана в сгорещено олио до приятен загар. Извадете на салфетка. Нарежете сиренето на кубчета. Сложете го в купата с паста.

Поръсете с наситнен пресен босилек, овкусете с щипка черен пипер. Добавете шепа маслини. Хомогенизирайте добре продуктите.

Приберете купата в хладилник за час, а след това поднесете като лек обяд или вечеря с чаша бяло вино!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: