Начин на приготвяне
Пастата се сварява в леко посолена вода. Оставя се леко жилава, не трябва да се преварява. Измива се под течаща вода, изстудява се и се отцежда добре в гевгир.
В уок тиган се налива зехтин. Ако желаете пастата само да ухае на чесън, пуснете скилидките разрязани на две в мазнината, докато се позачервят леко, и ги отстранете. В случай че желаете чесъна да си остане в ястието, накълцайте го на ситно и в момента, в който го грабне мазнината и замирише, прибавете обезкостените маслини, нарязани на ивички.
Доматите се обелват предварително, отстранява се семето и се нарязват на ситни кубчета. Отцеждат се от водата и тогава се прибавят след маслините в тигана. Заделя се малко за гарниране при сервиране.
Щом поизври течността, се прибавя пастата. Позапържва се хубаво и се овкусява с риган и малко сол.
Ястието се сервира топло с магданозено песто и малко прясно (незапържено) доматено конкасе.