Пържени свински хапки с праз

Пържени свински хапки с праз4 / 4
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Любима класика, която върви с халба студена бира. Да ви е вкусно!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • масло - бучка
  • тъмна бира - 1/2 кутийка
  • сол
  • праз - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета. Сложете в тиган/тенджера кравето масло и го разтопете. Добавете месото и пържете до златисто.

Посолете със солта и черния пипер. Много е важно месото да се запържи добре, за да е вкусно. Налейте бирата и оставете за 5 минути да изври алкохолът.

Налейте 1/2 к.ч вода и варете на бавен огън до готовност на месото. Трябва да остане на мазнина и да е добре сварено.

Изчистете праза и го нарежете на лентички. Добавете го към месото. Налейте малко водичка и го задушете. Не го пържете много, за да не става мек, а леко да хрупка.

Изключете и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: