Свински хапки с гъби и праз

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свински хапки с гъби и праз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
10/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Свинско с гъби и праз си хапни и за диетата забрави"

Необходими Продукти

  • свинско - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - 2 стръка
  • гъби - 1 ч.ч. консерва
  • вода - 1 к.ч.
  • за марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • подправка за барбекю - пикантина
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • за канапето
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на хапки свинското месо.

Смесваме всички продукти за марината в дълбок съд и прибавяме месото. Така свинското престоява час-два.

През това време си измиваме и нарязваме лука на полумесеци, а праза - на кръгчета.

Обелваме картофите, нарязваме на пръчици, като ги оставяме за известно време да престоят във вода.

В тавичка поставяме вече маринованото месо, нарязаните зеленчуци, гъбите и нарязания на ситно магданоз. Поръсваме с черния пипер и наливаме водата.

Поставяме във фурната и печем до готовност. Изпържваме и картофите.

Поднасяме свински хапки с гъби и праз, като на дъното на чинията слагаме пържени картофи и върху тях хапки с гъби и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: