Панакота с боровинки и бял шоколад

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор265841642
10/08/2019
"За всички, на които са им омръзнали тестените десерти - нежна панакота с боровинки "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 780
  • Преглеждания за месеца181
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Оставете го за 10 минути да набъбне.

В касерола сложете 200 мл от течната сметана и захарта. Количеството на захарта може да варира според предпочитанията ви. Ако ползвате подсладена сметана може дори да я пропуснете. Ако обичате по-сладки десерти, увеличете количеството.

Малко преди да заври, махнете от котлона и начупете вътре белия шоколад. Оставете за 1-2 минути и след това разбъркайте, до пълното разтваряне на шоколада.

В съд на водна баня сложете желатина да се втечни. Прибавете го към сметаната с шоколада на тънка струя, бъркайки. Добавете останалите 300 мл сметана и прясното мляко. Разбъркайте добре и разделете сместа в две купи поравно.

В едната сложете боровинките и пасирайте до гладка смес. Заделете малко боровинки за декорация.

Пригответе си 5-6 купички (чашки) и във всяка сложете по 100 мл от сместа с боровинките.

Приберете ги в хладилник за около 1 час. Това време ще е достатъчно, за да втвърди.

След като сместа се стегнала, извадете от хладилника и сипете по още 100 мл от бялата смес. Отново сложете в хладилник за още 1 час.

След като и бялата смес е леко желирала наредете по малко от заделените боровинки.

Покрийте чашките с панакота с фолио за свежо съхранение и поставете в хладилник за още няколко часа.

Много свеж летен десерт, подходящ за цялото семейство.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар