Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с шоколад и ром

Панакота с шоколад и ром

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Панакота с шоколад и ром
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5с Видео
06/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Тази панакота изглежда наистина добре, не мислите ли?"

Необходими Продукти

  • сметана - 400 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • желатин - 10 г
  • шоколад - 100 г черен
  • захар - 3 с.л.
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Панакота с шоколад и ром е неустоимо изкушение.

За да омекне желатинът, го накиснете в купичка със студена вода.

В малка тенджерка налейте сметаната и прясното мляко. Добавете захарта и начупения шоколад, сложете съда на котлона. Затоплете до точка на завиране. Течността не трябва да завира! Отстранете тенджерката от огъня и добавете омекналия желатин.

Бъркайте енергично, докато се разтвори добре. Ароматизирайте с две супени лъжици ром. Оставете крема за 10 мин., след което насипете в подходящи чашки или купички.

След като шоколадовият крем се е охладил напълно на стайна температура, преместете чашките в хладилник, докато се стегне добре.

Поднесете желирания крем с разбита сметана. За да извадите панакотата лесно от чашката, накиснете я за минута-две в гореща вода.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: