Начин на приготвяне
Панакота с шоколад и ром е неустоимо изкушение.
За да омекне желатинът, го накиснете в купичка със студена вода.
В малка тенджерка налейте сметаната и прясното мляко. Добавете захарта и начупения шоколад, сложете съда на котлона. Затоплете до точка на завиране. Течността не трябва да завира! Отстранете тенджерката от огъня и добавете омекналия желатин.
Бъркайте енергично, докато се разтвори добре. Ароматизирайте с две супени лъжици ром. Оставете крема за 10 мин., след което насипете в подходящи чашки или купички.
След като шоколадовият крем се е охладил напълно на стайна температура, преместете чашките в хладилник, докато се стегне добре.
Поднесете желирания крем с разбита сметана. За да извадите панакотата лесно от чашката, накиснете я за минута-две в гореща вода.
Да ви е сладко!