Постна картофена супа

Постна картофена супа
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Какво по-хубаво от топла, постна картофена супа в студен, есенен ден - нищо, разбира се"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр. (средни)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр. (среден)
  • чушки - 1 бр. (зелена)
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • целина - 20 г (корен)
  • брашно - 1 ч л.
  • фиде - 1 топка
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете всички зеленчуци. Лука, моркова и чушката на ситно, картофите на дребни кубчета, а домата настържете.

Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова за 2-3 минути, докато лукът омекне. Прибавете настъргания домат. Гответе още няколко минути, докато остане само на мазнина.

След това сложете брашното и разбъркайте. Прибавете на струя около 1. 5 литра топла вода, като разбърквате, за да не се образуват бучици.

Щом течността заври, добавете картофите, чушката, ситно нарязан корен от целина, сол и черен пипер на вкус.

Намалете температурата до средна и гответе 30 минути, до готовност на картофите.

След това прибавете фидето и гответе още 10 минути.

Поднесете готовата картофена супа топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: