Начин на приготвяне
Измийте и нарежете всички зеленчуци. Лука, моркова и чушката на ситно, картофите на дребни кубчета, а домата настържете.
Загрейте олиото и задушете в него лука и моркова за 2-3 минути, докато лукът омекне. Прибавете настъргания домат. Гответе още няколко минути, докато остане само на мазнина.
След това сложете брашното и разбъркайте. Прибавете на струя около 1. 5 литра топла вода, като разбърквате, за да не се образуват бучици.
Щом течността заври, добавете картофите, чушката, ситно нарязан корен от целина, сол и черен пипер на вкус.
Намалете температурата до средна и гответе 30 минути, до готовност на картофите.
След това прибавете фидето и гответе още 10 минути.
Поднесете готовата картофена супа топла, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.