Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова Торта»Сметанов купол с бял шоколад и пъпеш

Сметанов купол с бял шоколад и пъпеш

Сметанов купол с бял шоколад и пъпеш
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Сладка изненада сме скрили под този апетитен сметанов купол - на вас оставяме да я разкриете"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 400 г
  • бишкоти - 12 бр. савоярди
  • пъпеш - 300 г
  • бял шоколад - 100 г течен
  • желатин - 1 бр.
  • инстантно кафе - 200 мл топло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сладкарската сметана до гъст крем. Прибавете заквасената сметана и отново разбийте до пълна хомогенност.

Разтворете желатина по указания на пакета начин. След като желатинът набъбне, го затоплете за кратко в микровълнова фурна, без да завира.

Изсипете желатина към сметановата смес, прибавете течния бял шоколад и разбъркайте до еднородност.

Обелете пъпеша и го нарежете на малки парченца. Прибавете го към сместа, като оставите част за декорация.

Облепете дълбока купа със стреч фолио. Изсипете част от сметаната.

Потопете половината от бишкотите в топлото, разтворимо кафе. Подредете ги върху сметаната. Изсипете отново от крема.

Повторете същото с останалите бишкоти. Изсипете и последната част от крема. Загладете и притиснете.

Оставете купата в хладилник за около 3-4 часа. Внимателно обърнете купата върху поднос и отстранете фолиото. Гарнирайте с парченца пъпеш.

Нарежете Сметановия купол с бял шоколад и пъпеш.

Поднесете с подходяща напитка - например с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: