Рататуй Капрезе

13/08/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжана и тиквичката. Нарежете ги на колелца и посолете. Оставете ги за половин час в купа.

Нарежете лука, чесъна и чушката на дребно, а доматите на малки квадратчета. В тиган загрейте малко олио и запържете лука. Добавете чесъна и чушката. След няколко минути и доматите.

Сложете сол и малко захар. Варете докато се сгъсти сосът. Малко преди да изключите, нарежете пресен босилек, но не всичкия.

В друг тиган налейте олио и изпържете патладжана и тиквичките за кратко, колкото леко да се запържат. Изцедете върху кухненска хартия.

Вземете тавичка, сложете соса на дъното, а отгоре наредете зеленчуците…. Патладжан, тиквичка, домат, моцарела, лист босилек - до изчерпване на количеството. Поръсете с малко зехтин и черен пипер.

Печете на 180 градуса за около 40 минути. Поръсете рататуя с още моцарела, върнете тавата за 5 минути, колкото да се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар