Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Руска салата с риба тон

Руска салата с риба тон

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Руска салата с риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Сложихме и малко риба тон на салата, чували сме, че така пие повече вино"

Необходими Продукти

  • риба тон - 300 г филе
  • грах - 200 - 300 г забразен
  • картофи - 2 - 3 броя
  • моркови - 2 бр. сварени
  • кисели краставички - 3 - 4 бр. в зависимост от големината им
  • лук - 1 малка глава червен
  • яйца - 2 сварени
  • майонеза - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете филето риба тон на незалепващ тиган с няколко капки мазнина, колкото да си смени цвета.

Сварете картофите, морковите, яйцата по отделно.

Нарежете ги на ситни кубчета заедно с киселите краставички, добавете бланширания в гореща вода грах и ситно нарязан лук.

Объркайте всичко и добавете нарязаната на малки кубчета риба.

Най-накрая посолете и объркайте с майонезата. Може да приготвите салатата и с филе риба тон от консерва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Хубава рецепта. Сложих риба тон от консерва и малко обезкостени маслини за още вкус. Благодаря!
21.12.2017 00:29