Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф по черкезки

Пилаф по черкезки

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Пилаф по черкезки
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
12/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Време е за пилаф - има ли гладни или да си го хапваме сами"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. долни
  • ориз - 1 в.ч.
  • пилешки бульон - 3 в.ч.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с пилешкото месо. Взимаме една тенджера и слагаме бутчетата да се сварят. След като се сварят отделяме бульона настрани и разделяме месото на немалки парчета. Отделяме ги и започваме с ориза.

Измиваме добре ориза и слагаме в една тенджера с малко масло и олио да се запържи, след като се запържи малко добавяме пилешкия бульон, сол, черен пипер и джоджен, чакаме ориза да поеме водата и затваряме капака на тенджерата. Оставяме ориза да почине за половин час.

След като е готов оризът взимаме една купа, слагаме накъсаното пилешко месо одолу, а отгоре слагаме ориз и обръщаме купата в чиния за сервиране. Украсяваме с магданоз и сервираме пилафа топъл.

Може да направите в голяма купа обръщането с цялата доза ориз и месо. Аз направих в малки купи за всеки поотделно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: