Начин на приготвяне
Първо започваме с пилешкото месо. Взимаме една тенджера и слагаме бутчетата да се сварят. След като се сварят отделяме бульона настрани и разделяме месото на немалки парчета. Отделяме ги и започваме с ориза.
Измиваме добре ориза и слагаме в една тенджера с малко масло и олио да се запържи, след като се запържи малко добавяме пилешкия бульон, сол, черен пипер и джоджен, чакаме ориза да поеме водата и затваряме капака на тенджерата. Оставяме ориза да почине за половин час.
След като е готов оризът взимаме една купа, слагаме накъсаното пилешко месо одолу, а отгоре слагаме ориз и обръщаме купата в чиния за сервиране. Украсяваме с магданоз и сервираме пилафа топъл.
Може да направите в голяма купа обръщането с цялата доза ориз и месо. Аз направих в малки купи за всеки поотделно.