Индийски пилаф

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Индийски пилаф1 / 2
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Прекрасен букет от аромати и вкусове, който ще изненада небцето Ви!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Басмати
  • вода - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава шалот (червен)
  • кимион - 1 ч.л. зърна
  • кашу - 50 - 10 г леко натрошено
  • стафиди - 50 г
  • куркума - 1 к.л.
  • кардамом - 4 - 5 шушулки
  • дафинов лист - 2 броя
  • шафран - 1 щипка
  • канела - 1 пръчица
  • мазнина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.

Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите листа и предварително измитият ориз и стафидите. Бъркайте, докато оризът се запържи и долейте с гореща вода. Сложете капака и оставете да се задушава на слаб котлон.

Варенето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Направо букет от аромати.Само канелата лично на моя вкус не ми допада,но това е толкова различна кухня.
09.05.2016 18:38
1
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
На пръв поглед толкова просто ястие,а с толкова много вкусове и аромати....каква наслада за небцето :)
17.01.2016 22:58