Конфитюр от диви плодове

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф81224611111
14/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо167
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити горски плодове засипваме с пудра захар и оставяме да престоят в хладилник за 48 часа. На няколко пъти разбъркваме плодовете с дървена лопатка, за да се разтваря захарта.

За тази цел използвам пудрата захар, защото тя се разтопява по-лесно.

В емайлиран съд разтопявам кристалната захар, 1 ч.ч. вода и отделения от плодовете сироп, който е около 1 ч.ч.

Оставяме го да изстине. На следващия ден прибавяме горските плодчета и варим 10 минути на силен огън. След като сместа кипне, намаляваме температурата и варим сладкото до желаната гъстота.

По време на топлинната обработка, разбъркваме внимателно с дървена лопатка.

Пробваме гъстотата върху чинийка, извадена от фризера. Щом капката не се разтича, или сиропът образува "пътечка", сладкото е готово.

10 минути, преди да го извадим от фурната, добавяме лимонената киселина, разтворена в супена лъжица гореща вода.

Насипваме горещото сладко в сухи бурканчета и след затварянето им ги обръщаме с капачката надолу.

Покриваме ги с кърпа, за да изстиват по-бавно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар