Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Царевични мъфини с бяло вино и боровинки

Царевични мъфини с бяло вино и боровинки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Царевични мъфини с бяло вино и боровинки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Разкошни ли са наистина или бялото вино ни е замаяло главата"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 175 г фино
  • брашно - 175 г бяло
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 130 г
  • бяло вино - 10 с.л.
  • олио - 10 с.л.
  • боровинки - 120 г пресни
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • канела - 1 ч.л.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупете яйцето в голяма купа, добавете захарта и разбийте с миксер за 10 мин.

Налейте олиото и бялото вино. В друга купа смесете двата вида брашно с бакпулвера, канелата и щипка сол.

На порции изсипете сухата смес в течната, като бъркате с лъжица. Добавете измитите и подсушени боровинки.

Хомогенизирайте внимателно. Напълнете до 2/3 от книжни форми за мъфини с приготвената смес. Излизат 12 бр.

Изпечете кексчетата на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин.

Охладете готовите мъфини на решетка. Поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: