Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Патладжанена разядка с кашу

Патладжанена разядка с кашу

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Патладжанена разядка с кашу
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вадете ги тези препечени филийки - те си нямат търпение да бъдат покрити с нашата апетитна разядка с кашу"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 5 - 6 изпечени зелени
  • зехтин - 5 - 6 суп. лъжици
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кашу - 50 г (сурово)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода. Печем ги с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак.

Печем чушките, също цели. След като се задушат ги обелваме.

Поставяме в дълбока купа почистените патладжани, чушки, нарязания чесън, сол на вкус и зехтина.

Пасираме за кратко, като е добре да останат парченца от зеленчуците, а не сместа да е идеално гладка.

Поднасяме върху препечена филийка и поръсваме с парченца сурово кашу.

По желание, към тази разядка може да добавите малко сусамов тахан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: