Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Патладжанена разядка с тахан

Патладжанена разядка с тахан

Патладжанена разядка с тахан
Снимка: Потребител#236466
1 / 2
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Разядка за душата с патладжан - просто добавяте малко препечен хляб и давате на всички да я опитат"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. (по - едри)
  • чесън - 2 скилидки
  • сусамов тахан - 4 с.л.
  • лимонов сок - сок от половин лимон
  • сол
  • кимион
  • магданоз - 1 връзка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват и се режат на шайби, след което се осоляват и се оставят за 30 минути. Преди да се сложат в тигана се измиват от солта с течаща вода.

В грил тиган се сипва 1 с.л. зехтин и след като мазнината се загрее, добавяме патладжаните. Приготвяме ги на средна степен, като сипваме около четвърт чаша вода.

Когато започнат да омекват в тигана, ги намачкваме с дървета шпатула до получаване на хомогенна смес.

В купа слагаме готовите и вече охладени патладжани, добавяме лимоновия сок, 2 с.л. зехтин, 4 с.л. сусамов тахан, нарязана на ситно връзка магданоз (само листата, без дръжките), сол и кимион на вкус.

Смачкваме скилидките чесън и също ги добавяме.

Разбъркваме всички съставки добре и поднасяме разядката върху прясно изпечени филии хляб или лаваш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: