Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Патладжанена паунова опашка

Патладжанена паунова опашка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Патладжанена паунова опашка
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Впечатляващо ефектно и много апетитно мезе за специални поводи"

Необходими Продукти

  • патладжан - 3 бр.
  • цедено кисело мляко - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • краставица - 1 бр.
  • червен домат - 1 бр.
  • маслини - 10 бр.
  • копър
  • маруля
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах патладжана на резенчета леко по диагонал. Изпекох патладжана в керамичен тиган, като капвах по малко олио.

Обърнах резенчетата от двете страни, докато се позачервят. Изпечените патладжани поръсих със сол. Дотук скучно.

Сега е вече интересното, защото почваме украсата. Патладжанените кръгчета се подреждат в продълговата паница върху листа от маруля.

Всяко едно се намазва с кисело мляко, разбъркано с една счукана скилидка чесън и малко сол.

Шестте пъдпъдъчи яйца се сваряват за 2 минути и се обелват. Това може да се извърши най-напред.

Патладжанът се украсява подобно на паунова опашка с резенчета краставица, кръгло резенче от яйчице, маслина и домат.

Патладжанената паунова опашка е готов. Страхотно мезе се получава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Браво за идеята - презентацията е страхотна, предполагам че и вкуса е уникален!
:) Поздрави!
31.03.2017 14:26
1
1
Покажи всички подкоментари