Начин на приготвяне
Нарязах патладжана на резенчета леко по диагонал. Изпекох патладжана в керамичен тиган, като капвах по малко олио.
Обърнах резенчетата от двете страни, докато се позачервят. Изпечените патладжани поръсих със сол. Дотук скучно.
Сега е вече интересното, защото почваме украсата. Патладжанените кръгчета се подреждат в продълговата паница върху листа от маруля.
Всяко едно се намазва с кисело мляко, разбъркано с една счукана скилидка чесън и малко сол.
Шестте пъдпъдъчи яйца се сваряват за 2 минути и се обелват. Това може да се извърши най-напред.
Патладжанът се украсява подобно на паунова опашка с резенчета краставица, кръгло резенче от яйчице, маслина и домат.
Патладжанената паунова опашка е готов. Страхотно мезе се получава.
Коментари
:) Поздрави!