Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Три вида люти чушлета с топла вода

Три вида люти чушлета с топла вода

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Три вида люти чушлета с топла вода
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
14/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10 буркана
"Който си пада по лютите чушлета, непременно да запише рецептата - доволен ще остане"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 500 г рибки
  • люти чушки - 500 г стандартни
  • люти чушки - 200 бели, кръгли
  • копър - по стандартни
  • целина - пи преценка
  • оцет - 1 с.л. на буркан
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • бахар - 4 бр. на буркан
  • черен пипер - 6 зърна на буркан
  • чесън - 3 скилидки на буркан
  • вода - 2 литра топла
  • синапено семе - по преценка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме дръжките на лютите чушлета и ги измиваме, подготвяме бурканите.

При мен излязоха 10 средни буркана, аз направих 5 броя с копър, а другите 5 броя с целина да видя кои ще станат по-хубаво, може и комбинирано, но искам да има различни вкусове, всичко останало е еднакво.

Взимаме един буркан, слагаме на дъното копър или целина, добавяме чесън, черен пипер, бахар, синапено семе и пълним буркана с лютите чушлета, слагаме от трите вида догоре и после прибавяме сол, захар, оцет.

Доливаме догоре с топла, почти гореща, вода от котлона, затваряме капака, разклащаме малко да се разтопят захарта и солта.

Слагаме в мазето, без стерилизиране на капачките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
ОК, много благодаря за отговора! Ще ги пробвам със сигурност!
Поздрави :)
15.08.2019 14:00
2
Зори
Зори
Супер, рецептата изглежда много лесна за приготвяне, само оцета ми се вижда малко! Да няма грешка в количеството? Супена лъжица оцет на буркан - каква е вместимостта на бурканите?
15.08.2019 10:35
1
2
Покажи всички подкоментари