Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки хапки, слага се в голяма тава или казан, посолява се на вкус и се кавардисва /задушава на тих огън, докато излишната вода се изпари/.
След като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в чисти и напълно сухи големи или малки буркани. Бульонът, който се е получил, също се разпределя в бурканите.
Затварят се хубаво с нови капачки. Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън.
След като заврат бурканите с месото, ги варим от 2 до 3 часа, в зависимост от това колко е крехко месото. След като са сварени, ги оставяме да поизстинат, след това ги изваждаме от водата.
Коментари
Опитано!
Как кавардисваш без вода ?