Печено Ещерхази

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Печено Ещерхази1 / 2
12/06/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 4 пържоли по 150 г
  • олио - 4 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • репи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • сметана - 200 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 бр. лимон изстискан
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете пържолите, леко ги начукайте и ги изпържете в силно сгорещена мазнина от двете страни. Извадете ги от тигана и в същата мазнина запържете 1/3 от ситно нарязания лук, моркови и репи.

Наръсете с брашното и разбъркайте добре. Добавете малко вода, червен пипер на вкус и отново разбъркайте. Към зеленчуковата смес добавете и пържолите и задушавайте под похлупак.

В отделен съд загрейте маслото и запържете в него останалите 2/3 зеленчуци, нарязани на ивици. След 3-4 минути добавете и малко вода и оставете да се задушават на умерен огън.

Извадете готовите пържоли и прецедете соса. Върнете течността на котлона, добавете горчицата, сметана, лимоновия сок и задушените в масло зеленчуци. Оставете соса да кипне и залейте с него пържолите, непосредствено преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: