Начин на приготвяне
Посолете пържолите, леко ги начукайте и ги изпържете в силно сгорещена мазнина от двете страни. Извадете ги от тигана и в същата мазнина запържете 1/3 от ситно нарязания лук, моркови и репи.
Наръсете с брашното и разбъркайте добре. Добавете малко вода, червен пипер на вкус и отново разбъркайте. Към зеленчуковата смес добавете и пържолите и задушавайте под похлупак.
В отделен съд загрейте маслото и запържете в него останалите 2/3 зеленчуци, нарязани на ивици. След 3-4 минути добавете и малко вода и оставете да се задушават на умерен огън.
Извадете готовите пържоли и прецедете соса. Върнете течността на котлона, добавете горчицата, сметана, лимоновия сок и задушените в масло зеленчуци. Оставете соса да кипне и залейте с него пържолите, непосредствено преди поднасяне.