Начин на приготвяне
Към каймата добавете бекона, нарязан на ситно лук, чесън, сол, кимион, лют пипер и магданоз и сипваме около 120 мл вода и размесваме хубаво.
Замесваме тесто от брашното, водата 150 мл и солта, тестото трябва да е стегнато. Оставяме го малко да си почине.
След това разточваме тестото и го разрязваме на четири поръсваме с брашно и ги слагаме един върху друг, пак разточваме и слагаме брашно и така, докато не получим поне 12 слоя лист.
По желание може да ги изрежем с чаша или на квадрати и ги пълним с каймата, хващаме краищата и ги завъртаме и притискаме, така че да не се отворят.
Поставете ги на дъска за рязане, така че да направите дъното им плоско.
Вряща вода добавете сол и ги пуснете тези пелмени да се варят, докато не изплуват с дъното нагоре и още 1-2 минути, след това ги извадете - общо около 10 минути се варят.
След като ги извадите, поръсете Хинкалите (Khinkali) с черен или шарен пипер.
Коментари