Начин на приготвяне
Много вкусен телешки джолан с пилаф!
Предварително сваряваме джолана. Аз лично правя това с помощта на уред за бавно готвене.
Овалваме джолана в смес от сол, черен и червен пипер и малко пушен червен пипер и запичаме на грил функция, докато получи лек загар.
Нарязания на полумесеци лук карамелизираме заедно с кафявата захар. Към него добавяме ядките, оставяме за още няколко секунди и отстраняваме от котлона.
Сваряваме ориза според указанията на опаковката. След като е готов и отцеден от водата, добавяме маслото, малко сол, куркума и прибавяме карамелизирания лук с ядките към пилафа.
Поставяме ориза в съд с капак, като между капака и съда поставяме кърпа, за да се задуши добре, и оставяме така 10 мин.
Поднасяме сочния телешки джолан върху канапе от пилаф.