Гинес кейк с ароматен шоколадов крем

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак28
15/08/2019
"Добавихме и щипка любов - затова и резултатът е такъв - великолепен "
Приготвяне80 мин.
Готвене40 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 652
  • Преглеждания за месеца500
  • Преглеждания за седмицата22
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е така известният Гинес кейк.

В тенджера се загрява бирата и маслото, докато се разтопят. Маха се от огъня и се прибавят захарта и какаото, разбърква се хубаво.

Разбиват се яйцата с вилица заедно със сметаната и се прибавят и те към какаовата смес. Последно прибавяме брашното с бакпулвера и ванилията.

Изсипваме в тавичка и печем на 180 градуса за около 30-40 минути. Оставяме да изстине.

Загрявам сметаната и прибавям шоколада. Махам от огъня и бъркам до стопяването на шоколада.

Прибирам в хладилника да се изстуди, като разбърквам от време на време. Като се изстуди, разбивам с миксер до пухкав и гъст крем.

Загрявам сметаната и прибавям шоколада - бъркам до разтопяване и оставям да се охлади. Това е т.нар. ганаш.

Сглобяване на шоколадовия сладкиш: Вече изстиналия Гинес кейк намазвам с портокалов мармалад. Отгоре нареждам нарязани на кръгчета банани. След това слагам разбития млечен шоколад със сметаната. И най отгоре изливам ганаша. Прибирам в хладилника да се охлади.

Да уточня, че всичко това го правя с правоъгълен ринг. Като се охлади, нарязвам на пастички и украсявам с разбита сметана.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Tanq Bencheva
Tanq Bencheva
21.08.2019 11:39
Здравейте, не съм пробвала рецептата, но от досегашния ми опит в правенето на торти и сладкиши, ми звучи прекрасно, и като изпълнение, и като продукти, съчетанието на което със сигурност води до добър краен резултат. Благодаря за споделената рецепта, само да намеря начин и настроение, ще зарадвам с нея някой любим човек, :*
0
0