Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Разядки»Босилекова разядка върху брускети

Босилекова разядка върху брускети

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Босилекова разядка върху брускети
Снимка: Геновева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Свеж босилек и пасатор - двете най-важни неща при приготвянето на тази босилекова разядка"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 100 г
  • извара - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • босилек - 5 - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме босилека и го накъсваме в чопъра. Добавяме сол и зехтина. Разбиваме с чопъра.

След това добавяме изварата и крема сиренето и доразбиваме. Накрая добавяме пасирания чесън, сол и черен пипер и за последно пускаме чопър.

След като сме приготвили босилековия пастет, го изсипваме в подходяща купа и си приготвяме брускетите.

Използваме франзела за брускети, като я режем на филийки и запичаме на тостер или във фурната.

След това я намазваме с разядката, докато е топла.

Сервираме по този начин тази вкусна разядка с охладена чаша аперитив.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: