Печени летни зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
16/08/2019
"От градината и направо в тавата - и после защо са се получили толкова вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца352
  • Преглеждания за седмицата185
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците, като се стараете да бъдат с еднаква дебелина.

Това е много важно, защото при печенето някои нарязани на по-дебели парчета може да останат сурови.

Овкусете ги със сол, щипка риган и струйка зехтин. В тиган запържете ситно нарязана глава лук и две скилидки чесън.

Изсипете запържения лук в тавичка. Върху него наредете изправени нарязаните зеленчуци.

Между тях поставете парчета кашкавал. Полейте със струйка зехтин, поръсете отново с риган.

Изпечете зеленчуците на 180°C в предварително загрята фурна за 35-40 мин.

Използвайте тези печени зеленчуци като гарнитура или за лека вечеря!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар