Печени летни зеленчуци

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Печени летни зеленчуци
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"От градината и направо в тавата - и после защо са се получили толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • червен лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 бр. жълта
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • зехтин
  • риган
  • и още
  • лук - 1 гр. глава
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зеленчуците, като се стараете да бъдат с еднаква дебелина.

Това е много важно, защото при печенето някои нарязани на по-дебели парчета може да останат сурови.

Овкусете ги със сол, щипка риган и струйка зехтин. В тиган запържете ситно нарязана глава лук и две скилидки чесън.

Изсипете запържения лук в тавичка. Върху него наредете изправени нарязаните зеленчуци.

Между тях поставете парчета кашкавал. Полейте със струйка зехтин, поръсете отново с риган.

Изпечете зеленчуците на 180°C в предварително загрята фурна за 35-40 мин.

Използвайте тези печени зеленчуци като гарнитура или за лека вечеря!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: