Начин на приготвяне
Белим, почистваме и нарязваме на парченца картофа, тиквичките, морковите и зеления фасул, прибавяме и граха.
Пускаме зеленчуците за пет минути във вряща подсолена вода. Нарязваме на ситно лука и го изпържваме с 20 г краве масло на умерено силен огън.
Прибавяме към него отцедените зеленчуци и обелените и нарязани на кубчета домати. Засилваме огъня и оставяме да поври за 3 минути.
Към сместа прибавяме млякото, в което сме разтворили една лъжичка брашно, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.
Ароматизираме с индийско орехче, като продължаваме да бъркаме, най-добре с дървена лъжица още за 2-3 минути на силен огън.
Готовата смес разпределяме в гювечета, поръсваме със ситно настърган кашкавал и слагаме за 20 минути в загрята до 180-200 г фурна. Сервираме горещи.